hoi - Reisverslag uit Kérkyra, Griekenland van sander johanna Alten - WaarBenJij.nu hoi - Reisverslag uit Kérkyra, Griekenland van sander johanna Alten - WaarBenJij.nu

hoi

Blijf op de hoogte en volg sander johanna

08 April 2007 | Griekenland, Kérkyra

Lieve vrienden en familie,

We wensen jullie allemaal een gezegende Pasen!
De eerste werkweek zit erop. Het was een korte regenachtige week, goede vrijdag is hier een vrije dag en dat kwam mooi uit want toen werd het eindelijk mooi weer.
De bootjes van ‘onze’vloot (ongeveer 15) moeten allemaal vaarklaar gemaakt worden voordat de eerste gasten op 30 april komen. Dat betekend dat Sander allerlei technische klusjes moet doen, gasslangen vervangen bijvoorbeeld. Ik moet de binnenkanten schoonmaken en inventarissen checken. Daar zijn we de komende weken nog wel even mee zoet. We staan overigens nog steeds op de werf waar we ons prima vermaken. De werf is namelijk vlak bij de stad Kerkyra (Corfu-stad) waar we op de fiets naar toe kunnen. Dat kwam afgelopen weekend mooi uit want Pasen is in Kerkyra een enorme happening. In Griekenland is Pasen het grootste feest van het jaar en in het bijzonder op Corfu. Er komen enorm veel toeristen vooral van het Griekse vasteland naar hier.
Op goede vrijdag werd er in alle kerkjes/kapelletjes een zogenaamd grafje van Jezus versierd met bloemen. De mensen branden kaarsen en hebben een moment van bezinning waarna ze het kistje twee maal kusten. Aan het einde van de dag worden de kistjes in een optocht onder begeleiding van muziek, pastoor, mariniers en nog andere hoogwaardigheidsbekleders door de straten van Kerkyra gedragen. Heel indrukwekkende om te zien.
Zaterdag ochtend werd de heilige st Spyridon in een grote optocht door de straten gedragen. Hierbij wordt herdacht hoe hij het eiland vier maal voor een ramp bewaarde. Beetje jammer dat hij al 1650 jaar dood is. Maar hij was goed geconserveerd en mocht rechtop in een glazen kist van de mensenmassa mee genieten.
Daarna klokslag 11 uur vielen de kruiken. Dat is echt een bizarre traditie waar duizenden mensen op afkomen. Er worden grote en kleine kruiken met water gevuld en vervolgens van meters hoogte uit de ramen en van de balkons nar beneden gegooid. Super om dat eens meegemaakt te hebben. Waarom ze dat doen is eigenlijk niet eens meer precies bekend. Waarschijnlijk om boze geesten weg te jagen of om de lente het ontwaken van de natuur te begroeten.
Kortom een dode rechtop in z’n kist door de stad dragen en vervolgens al je aardewerk naar buiten smijten: “rare jongens die Grieken”.
Kort voor middernacht ging al het licht uit en kondigt de priester de opstanding van Jezus aan. Dat was één of ander gezang wat keihard door de luidsprekers op straat te horen was. Het zal ongetwijfeld een mooie tekst geweest zijn maar na 45 min mocht hij van ons wel stoppen. Alle mensen op straat hadden kaarsen en die werden na het aankondigen van de opstanding allemaal aangestoken. De hele stad was verlicht met kaarsen en vervolgens barstte er een immens vuurwerk los. Prachtig siervuurwerk helemaal onder de indruk dachten we dat het bijna afgelopen was en toen bleek het nog maar het begin. De mensen feliciteerden elkaar met de opstanding van Jezus. Heel bijzonder allemaal, het was echt een feest.
Zondag waren we uitgenodigd bij Menno en Zanne thuis voor een paaslunch. Zanne haar Deense ouders en nog een paar vrienden en kinderen waren er ook. Ze wonen in de buurt van onze haven in een nieuw gebouwd huis. We kregen allerlei lekker vlees van de barbecue en salades.
Zoals jullie zien hebben we het nog steeds reuze naar ons zin. We zijn alles aan het ontdekken hier en hopen zeer binnenkort de werf in te ruilen voor de Ionische zee. In de volgende update zullen we wat meer van ons bootje laten zien.

Bedankt voor alle leuke reacties op deze site en we houden contact!

Dikke kussen van Sander en Johanna

• 08 April 2007 - 18:42

Hieke En Jarno:

Jo daaro!

Ik hoor't al, tis niks daar... Ben echt niet jaloers ofzo als je dat soms dacht! Echt niet hoor!
    Wat?! Geloven jullie me niet???

Duss,

Maaruh, klinkt goed man! (en vrouw).

Afijn, veee plezier nog en tot ooit eens! Hopelijk van de zomer nog!!

Jo,

Hroet'n van Hieke en Jarno

• 08 April 2007 - 22:28

Mark Knopfler:

hallo daar, zo te zien alles onder controle.
    ik ben benieuwd wanneer je met die 3 master door woeste wilde zee gaat varen, het ziet er in ieder geval allemaal spannend uit.
    gister in de soos zeker 50 mensen over de vloer, 2 te weinig natuurlijk maar ja alles went.
    geniet er maar lekker van en tot hyves/mails/horens.

groetjes.

• 09 April 2007 - 06:02

Ed:

So dat klinkt vet, en dito vette foto's ook keileuk!
    Zeg eee heb judder toegevoegd op de Skype, dan kumme es bellll'n

Hroetn!
    Ed.

• 09 April 2007 - 07:00

Adri:

ook een vrolijk pasen gewenst. Een paar jaar geleden waren wij ook met pasen in griekenland.Het is inderdaad nogal een happening daar he. Ondertussen moeten judder wel gaan opschieten, want ik was er getuige van dat hrms EVY haar eerste mijlen reeds gemaakt heeft dit seizoen, en dus een voorsprong heeft opgebouwd.
    Succes, Adri,Eelco

• 09 April 2007 - 07:33

Ada:

Sjonge, dat klinkt echt als een vrolijk Pasen daar! Raar dat dat zo'n groot verschil is. Ik denk dat de meeste mensen hier weten dat het Pasen is omdat er opeens paaseieren etc in de winkel liggen.... Echt heel bijzonder om het mee te maken in een ander land, andere cultuur. Spreken jullie al een beetje grieks? Je kan je denk ik ook wel genoeg in het engels redden, of niet?
    Nou, wij in Nederland hebben ook een erg goed paasweekend. Het is heerlijk weer, volop zon en vrij, dus genieten!
    He, bedankt weer voor jullie grote update met vele foto's - echt leuk!
    succes met de werkzaamheden!
    Doeg,
    Ada

• 09 April 2007 - 10:01

Stephan En Annette:

Hey JoSa,
    echt leuk om weer wat van julie te horen en zien. Ziet er daar allemaal echt mooi uit. En PALMBOMEN, Yes!! Wel leuk om eens een paasfeest mee te maken in een ander land en cultuur. Echt appart met die kruiken.
    Geniet van jullie vrije dagen en het nieuwe werk.
    Veel plezier, gtroetjes en Hug Stephan en Annette

• 09 April 2007 - 16:40

Giel:

Zit ik me helemaal te verheugen op die aan gort flikkerende kruiken, staat er niet één op de foto!

• 09 April 2007 - 17:08

Danielle:

Heej Luitjes,

Leuk om te weten dat jullie ''werk'' jullie nog steeds goed bevalt. Ik ben metdepaasdagen in Duitsland geweest, was ook erg leuk hoor.

Heel erg veel groetjes en knnuffels van mij.

• 12 April 2007 - 13:55

Peter En Ella:

Hallo luitjes
    Hele klus daar. werkeloos zullen jullie zeker niet worden! Eline en Danielle zullen nog wel een uitvoerig bericht sturen. Veel success.
    Heb trouwens deze site doorgegeven aan Chiel Schelleman. Hij zal nog wel reageren.

Groetjes en veel liefs
    Peter en Ella