T is hard werken hier! - Reisverslag uit Kérkyra, Griekenland van sander johanna Alten - WaarBenJij.nu T is hard werken hier! - Reisverslag uit Kérkyra, Griekenland van sander johanna Alten - WaarBenJij.nu

T is hard werken hier!

Door: Johanna

Blijf op de hoogte en volg sander johanna

17 April 2008 | Griekenland, Kérkyra

Hallo lieve mensen,

Ja, inderdaad het werd weer eens tijd voor een update. We zijn hier inmiddels al bijna vier weken en sinds twee weken liggen we ook alweer in de haven met de boot. Het te water gaan en dergelijke ging gelukkig een stuk soepeler dan vorig jaar:)!
De haven ligt ongeveer 6 km van de werf vandaan wat betekend dat we iedere ochtend die afstand moeten overbruggen om te gaan werken. En bij gebrek aan een auto moeten daar twee fietsen aan te pas komen. Terwijl thuis Spui al te ver is, fietsen we hier vrolijk 12 hele kilometers per dag (Sander ook)!
Op de werf is het gewoon hard werken. Schoonmaken, poetsen, repareren, opknappen, schilderen enz. binnenkant en buitenkant van kussenhoes tot schroefas van gasfornuis tot ankerkluis. Er leek geen eind aan te komen. Aangezien de eerste gasten over anderhalve week komen moeten we het toch binnenkort zien af te ronden. Deze week nog veel poetsen dan volgende week de boten in het water leggen en ook nog veel poetsen. Volgend weekend is het hier Pasen en de dagen daarvoor word er niet meer zo hard gewerkt, dan gaan wij waarschijnlijk een boot (bavaria 41) naar Lefkas brengen!
Verder is het hier goed vertoeven, we hebben al heel mooi weer gehad. Behalve afgelopen maandag de hele dag regen, toen kwamen we erachter dat spatborden helemaal zo gek nog niet zijn (zie foto’s). Gemiddeld is het hier zo´n 18 graden, prima temperatuur dus, in de zon al snel boven de 20. Vorig weekend hebben we een scooter gehuurd en zijn we even het eiland over getuft. Het is leuk om nu wat meer te bekijken vanaf het land omdat dat er tijdens het seizoen niet echt van komt. Wederom hebben we geconstateerd dat Corfu écht een mooi eiland is.
Ter ondersteuning van deze update en als bewijs dat we op zn tijd toch nog wel hard kunnen werken heb ik nog wat foto’s op de werf gemaakt.
Tot de volgende mail!

Xxx Sander en Johanna

• 17 April 2008 - 20:13

Michiel:

Lekker (nat) kontje Joost! :-)
    Hard werken daar zo te zien. Succes, nog eventjes en dan begint het goeie leven weer!

• 18 April 2008 - 08:53

Carien:

leuk hoor die updates van jullie!!
    ziet er goed uit al dat werk!

• 18 April 2008 - 12:19

Pee En Daan:

Zo maak je nog eens wat mee op de fiets. Hihi. Is dat harde werken toch wel relaxed of hoe zit dat? Wij zijn net trug van Fuerteventura. Is goed bevallen. Ook lekker weer daar. En vetveel surfen!!! Succes nog met ploeteren en de groeten maar weer.

• 18 April 2008 - 12:20

Ettepet:

Hi Stoere Man en Vrouw!

Goed bezig daar alweer op dat eiland lees ik! :) Heel veel succes met poetsen nog en als jullie terug in NL zijn mogen jullie ons huis ook wel eens doen hoor...geen probleem!

Dikke hug,
    Ed.

• 18 April 2008 - 12:21

Ettepet:

Ow ja, jullie krijgen ook de groetjes van jullie vriend Schippie Gozer!!!

• 20 April 2008 - 18:44

Frans En Nicole:

Dat fietsen geloof ik nog niet, daar zou ik graag een actie foto van zien.
    Maar toch, het doet ons goed dat er daar ook gewerkt wordt,ha!

De ambtelijke groeten uit Poonhaven- Noord.