We zijn er weer!
Door: Johanna
Blijf op de hoogte en volg sander johanna
28 Maart 2009 | Griekenland, Athene
Na een mooie tocht zijn we dan gisteren aangekomen in Lefkas. Vertrokken in de regen, aangekomen in de zon. Precies wat we gehoopt hadden.
Woensdag hebben we het kasteeltje achter gelaten. Het afscheid viel me zwaarder dan voorgaande jaren, maar eenmaal onderweg kregen we er weer veel zin in.
De bakken met regen waarin we vertrokken gingen als snel over in sneeuw. Hierdoor kwamen we onverwacht weer terug in kerstsferen. Toen het zicht 's avonds zo slecht werd en de eerste vrachtwagen ons voorbij kwam hebben we maar snel een hotelletje opgezocht. Dit bleek een nogal chique welness resort te zijn maar ach, doorrijden begon echt gevaarlijk te worden. Hier begaven we ons echt in winterwonderland. Kerstverlichting, kitscherige Oostenrijkse inrichting en veel sneeuw. Daar sta je dan met je Sunny sailing auto, surfplank op het dak en een laadruimte vol bikini's en duikflessen.
De volgende ochtend deden we de gordijnen open om even van het prachtige uitzicht te genieten, het hotel heette "Panorama Royal" maar het zicht bleef beperkt door wederom veel sneeuw.
Na een overheerlijk veel te uitgebreid ontbijt toch maar vertrokken en dat bleek een uitstekende beslissing.
Als snel brak de zon door en konden we nog even genieten van prachtige Tiroolse vergezichten. Op naar de ferry in Ancona (Italië).
Daar kregen we een heel nieuwe ervaring door twee uur te vroeg aan te komen op het veerplein. Geen gehaast, alle tijd en als één van de eerste op de boot. 18uur vertrokken en vanaf een uur of 8 de volgende ochtend hadden we weer land in zicht. En niet zomaar land maar ons oude vertouwde Corfu in de zon. Na nog een tochtje met de auto langs de kust werden we goed ontvangen in de marina van Lefkas.
We verblijven voorlopig op een zolder, met twee heerlijke bedden wc en keuken. Vanaf maandag gaan we aan de slag. Alles is hier goed verzorgd en super compleet!
28 Maart 2009 - 13:39
Cien:
leuk hoor jongens, en ik moest net nog aan jullie denken! veel plezier en tot de volgende keer! Cien -
28 Maart 2009 - 14:26
Lein En Wim:
He zijn wij nu eens de eerste die reageren.
Allereerst een kusje.. Hadden jullie nog tegoed. Heb jullie niet eens echt meer gezien om afscheid te nemen. Wij hebben een beetje kater gevoel.En zijn ook een beetje jaloers hoor lekker in de zon. Jeetje wat hebben wij gelachen.. Met jullie surfplank in de sneeuw. Dat jullie niet aangehouden zijn, om jullie terug te brengen naar een niet sjuuste afdeling. Wij wensen jullie weer veel plezier en avontuur toe en werkse he!!! Liefs Lein en Wim Fleur en Koen. -
28 Maart 2009 - 17:29
Leni:
Dat is weer wat anders he dan bij rob werken Maar wouw weer ziet er goed uit daar gezellig hoor heel veel plezier daar Ik ga het opnieuw volgen jullie werk daar in de zon
grjes leni uit kuitaart -
28 Maart 2009 - 18:32
Michiel:
Errug leuk verslag van een bijzondere reis!
Heel veel plezier gewenst en vergeet niet de duikflessen bijtijds te laten controlen!
Michiel -
28 Maart 2009 - 19:20
Crien:
leuk berichtje om te lezen!!
succes daar maar weer!!
liefs Carien -
28 Maart 2009 - 20:33
Pee & Daan:
Wat een reis zeg. Echt vanalles gezien en meegemaakt en ondergaan. Prachtig hoor. Mooie foto,s. Op naar het mooie weer en de bootjes. Veel succes. Liefs -
29 Maart 2009 - 08:30
De Bruintjes:
hoi
leuk om al wat van jullie te horen,het ziet er weer goed uit daarzo !!!
Veel plezier
groetjes Gerben Sarina Tijm luc en fietje
29 Maart 2009 - 11:36
Marion:
Hé leuk, al een reisverslag met foto's van jullie! Erg leuk om die surfplank zo in de sneeuw te zien. Daar is onderweg ook vast om gelachen. Geniet nog even op de zolder en succes met werken morgen! Kus, Marion -
29 Maart 2009 - 11:38
Sem:
Hoi Zsanderrrr en Joosje,
Ik wil ook wel weer op de boot met opa en oma. Komen jullie strakjes met mij spelen? Met de gekke bal?
Doei Sem! -
29 Maart 2009 - 19:08
Joke:
He sander en Joost,
never a dull moment eeee
Knuffel uit het puntje van Nederland....
Joke
ps: behalve tante ben ik nu ook al oma ;-) what about that! -
29 Maart 2009 - 20:48
Stephan En Annette:
He Johanna en Sander,
het ziet er weer goed uit allemaal. leuke spannende reis zo te lezen. Echt cool ;-). Prachtige bergen ook. We hopen dat jullie daar weer een leuke en zonnige werktijd hebben.
Groetjes, liefs en Knuffel Steef en Ann -
30 Maart 2009 - 21:17
Danielle:
hey sander en joost
Leuk dat jullie alweer lekker in't zonnetje zitten. en met die sneeuw enzo was het echt een wisseling van seizoenen zeker. wel grappig om dat zo te lezen met de surfplank in de sneeuw. niet aan gedacht om van die skipiste af te "surfen"? nou, het is al laat dus welterusten ook voor jullie daar op jullie zoldertje en een dikke zoen van ons drieën. -
01 April 2009 - 11:41
Bert, Lizette, Kids:
Leuk om weer wat van jullie avonturen te horen. Wij richten ons voorlopig op Nederland met onze nieuwe Bavaria. Uiteraard denken wij veel terug aan het mooie corfu, maar genieten we ook van de wind hier (en het eindelijk ingetreden lente weer). We hebben veel geleerd tijdens de vakanties. Veel succes en hopelijk weer een mooi seizoen voor jullie,
groetjes, Bert, Lizette, Pascal en Myrthe. -
09 April 2009 - 21:12
Oma En (tante Ankie):
Hey Sander en Johanna,
wat leuk om alles weer te lezen en te zien wat jullie toch allemaal meemaken.
Nog veel plezier en werk ze!!!!!!!!!!ps. we komen van het jaar maar niet langs.Dat overleven we niet.
Dikke kus van Oma en Opa en de zegertjes.